Televisiossa oli nyt noin kuukauden päivät minullekin katsomista - romanttiset joulukomediat. Niitä tuntui tulevan joka kanavalta ja jos ei joskus jotain ehtinyt katsoa, seuraavana päivänä se tuli uudestaan, eri aikaan. Ja usein onnistuinkin sen sitten katsomaan.

Otin joululomalle kannettavan mukaan, koska minun jouluuni nämä hömpät kuuluvat. Majapaikkani emäntä on aiemmin puhunut näistä ohjelmista siihen sävyyn, että halusin varmistaa niiden näkemisen. Pelkäsin jouluni menevän piloille, koska minulla ei ole sananvaltaa televisiokanavien ja niin ollen hömppien suhteen. Ja näitä aivottomia huttuja tarvitsen rentoutuakseni - tai sitten oikein verisiä, toisella tavalla aivottomia toimintaelokuvia. Pelkoni oli kuitenkin turha. 

Hämmästyin ja kummastuin, kun eräänä päivänä lähes viisipäiväisellä jouluvierailullani televisiossa oli menossa jouluhömppä. Taisin jopa istahtaa katsomaan sitä - eikä kanavaa vaihdettu heti paikalla. Tämä oli kuitenkin poikkeus sääntöön, koska lähes poikkeuksetta kanava vaihtui mielipiteitä kyselemättä, jos kyseisen genren edustaja ilkesi tuosta taikalaatikosta itseään tyrkyttää.

En kuitenkaan ottanut siitä itseeni. Pyrin säilyttämään joulurauhan oleilemalla myös muualla - ja onnistuinkin siinä. Kerta kaikkiaan onnistunut joulureissu kotikonnuille hyvine ruokineen, tavattuine ihmisineen ja karvakorvaterapeutteineen. Itse asiassa, luulenpa, että en tainnut katsoa kannettavaltani joulun aikoihin juuri mitään (mutta ei vara venettä kaada). Vasta kun kotiuduin, liitin masiinan televisioon ja avasin Netflixin. Laitoin aivot narikkaan. Rentouduin. Välillä suoritin rentoutumista: pitää syödä, pitää juoda, pitää pelata Sanapalaa, pitää opiskella Duolingossa portugalin kieltä, pitää, pitää, pitää... pitää käyttää vanhenevat kulttuuriedut... Onneksi sain itseni siitä kiinni suht pian ja annoin luunapin - relax, take it eeeeeaaaasyyy!