Joensuussa riitti ihmeteltävää tänään. Oli VilliGrilliSika-grillausfestivaalit, Kalamarkkinat ja vieläpä kaiken huipuksi Taidemuseon korttelissa Mahdollisuuksien tori. Kalamarkkinat jatkuvat vielä huomennakin. Vaikka kameran kanssa liikuskelinkin, ennätin myös nauttia tunnelmasta ja ihmisten tapaamisesta. Yllättävän monia tuttuja vuosienkin takaa tapasinkin, joka tapahtumassa jonkun. Joskus ei nääs näe ketään vaikka etsisi :) Tässä postauksessa keskityn grillausfestivaaleihin. Kuvien karsinta oli harvinaisen hankalaa, joten anteeksi, jos pitkästytän teitä (tosin mikäs pakko tätä on seurata...) :D

Ja tästähän siinä siis oli kyse:

Grillausfestarijuliste-normal.jpg

Villisika-normal.jpg

Keitti%C3%B6mestarit-normal.jpg

Tapahtumassa oli 4 kojua, jotka kilpailivat eri ainesten grillauksessa. Tulosta en jäänyt kuuntelemaan, mutta tässä minun suosikkini:

Kilpailu2-normal.jpg

Grillaustaidonnäytteet arvioi arvovaltainen raati, joille kunkin kojun apurit kiikuttivat maisteltavaksi niin kalaa, lintua kuin villisikaakin:

Raati4-normal.jpg

Raati3-normal.jpg

Yleisöllä oli mahdollisuus valita suosikkinsa Pohjois-Karjalan ammattiopiston opiskelijoiden tuunaamista grilleistä ja voittaa se omakseen. Tässä minun suosikkini vasemmalla :

AmislaistenGrillit5-normal.jpg

AmislaistenGrillit7-normal.jpg

Myös pelastuslaitos oli opastamassa ihmisiä, kuinka tuli sammutetaan. Halukkaat saivat käydä kokeilemassa sammutusta :

Pelastuslaitos-normal.jpg

Sammutuskokeilu2-normal.jpg

Sammutuskokeilu3-normal.jpg

Sammutuskokeilu5-normal.jpg

Tapahtumassa oli myös muita esittelijöitä. Oli jäätelön tekijää, kasvishommeleita, letun paistajia ja muikkukauppiaita. Ikään kuin ei olisi riittänyt, että satamassa oli Kalamarkkinat samaan aikaan. Ihmisiä riitti molempiin. Ainut, jossa oli vähemmän kävijöitä, oli Mahdollisuuksien tori.

PaljoV%C3%A4kee2-normal.jpg

MaatalonJ%C3%A4%C3%A4tel%C3%B6-normal.jp

Jalostuslampola-normal.jpg

Ja tämä postauspa onkin hyvä lopettaa minun suosikkikojuuni - ProAgria Pohjois-Karjala ry ja Karelia à la Carte, ollos hyvä:

ProAgria5-normal.jpg

Tarjolla oli niin reseptitietoutta, kyniä, hunajata, porokeittoa, leipäjuurta kuin alkoholitonta herukkakuohujuomaakin. Kaikki paikallista tavaraa.

ProAgriaEsitteet-normal.jpg

Maistiaiset maksoivat 2 euroa/lasi, mutta kyllä kannatti. Nami. Kuten kuvasta näkyy, lisäksi olisi voinut maistella lampaalla ja muikulla päällystettyjä piirakoita, mutta se jäi tekemättä.

Karelia_Piirakat_Mehu-normal.jpg