Jotkut ovat ihmetelleet energian määrääni vuosien varrella melko usein. En kuulemma pysähdy (tai ainakaan suuni ei pysähdy) koskaan. Olen saanut kuulla olevani Duracell. Muitakin energisen kuuloisia nimityksiä on kuultu.

Kerron teille nyt salaisuuteni: te, hyvät ihmiset. Imen energiaa toisista ihmisistä. Työkavereista, kavereista, ystävistä, perheestä, suvusta, asiakkaista, kaupan kassasta, naapurin lapsista, linja-autokuskeista, entisistä työkavereista. Tuntemattomasta mummosta kahvilassa. Turistista, jolle saa neuvoa tien jonnekin. Muutama mukava sana, halaus, lämpimämpi viesti millä tavalla nykyajan vempaimella tai vimpaimella. Ei se oikeastaan edes ole mikään varsinainen salaisuus tai mitään rakettitiedettä. Sitä kutsutaan välittämiseksi. Empatiaksi. Taienmienyttiiämiksi. 

Valitettavasti se toimii myös toisin päin. Olette ehkä huomanneetkin, että negatiivisuus kasvattaa negatiivisuutta. Huonot uutiset kiirivät nopeammin kuin hyvät uutiset. Olenkin alkanut tavallaan suojella itseäni välttelemällä negatiivisia ihmisiä. Toimii muuten tosi hyvin. 

Olen ollut hieman tavallista väsyneempi viime viikkoina koettuani joitakin kovahkojakin kolauksia sen kummemmin niitä erittelemättä ja viime viikolla koin molemmat edellisissä kappaleissa mainituista. Päivien mittaan tein asioita epämukavuusalueillani parhaani mukaan ja kiireessä ja palkaksi sain vain negatiivista palautetta. Yleensä annan moisten mennä toisesta korvasta sisään, toisesta ulos, mutta tällä kertaa kamelin selkä niin sanotusti katkesi enkä enää ole jaksanut vain kuunnella vaan olen myös sanonut vastaan. Ja potenut sen jälkeen huonoa omaatuntoa. Perjantaina päivä alkoi paistaa risukasaankin ja pienten positiivisten pilkahdusten jälkeen räjäytin illalla jättipotin tavatessani pitkän ajan jälkeen kaksi ihmistä, jotka oikeasti tuntuvat arvostavan minua ja näyttävät sen. Kymmenisen minuuttia heidän seurassaan latasivat akkuni ja olin jälleen iskussa. Eilen iltapäivällä viitisen hersyvää minuuttia riitti. Ja parin tunnin päästä toinen mokoma, hieman vajaa. Olen siis nousemassa taas omalle energiatasolleni. Edistystä on tapahtunut. Upeaa :) Ja siitä suuri kiitos kuuluu teille, ihmiset. (Virkistävän vesisateen lisäksi ;) )