Tuskin maltan odottaa, että kaikki lumet sulavat. Kevään varmoja merkkejä on jo ilmassa, kärpäset surrailevat sisällä ja linnut lauleskelevat pihalla. Huhu kertoo, että perhosiakin on jo havaittu... Ja lumi haihtuu pihalta ja parvekkeilta.

Kesä tulee tapahtumineen ja voin vihdoin kaivella kameran kätköistäni aktiivisempaan käyttöön. Talven synkkinä tunteina sillä ei ole ollut juuri muuta käyttöä kuin perhetapahtumien kuvaus ja niitäkin on vain rajallisesti. Sama pätee kevääseen. Lienenkö mielikuvitukseton vai vain kyllästynyt, mutta vaikka maisemia tykkäänkin kuvata, enää en tykkää talvimaisemista. Enkä kevät. Siksipä kesä onkin tervetullut, vaikka toki silläkin on haittansa - kaikki pörräilevät ja lentelevät otukset. Kesällä on kuitenkin tapahtumia - ergo, kesällä on kuvattavaa. Ja nautittavaa. Iloisia ihmisiä. Veden liplatusta. Murteen ruplatusta. Torilla kahvittelua... Välillä kamerakin on jätettävä kotiin ja vain nautittava osallistumisesta tapahtumiin :)

Syksy on kuitenkin parasta aikaa. Syksyn upea väriloisto tekee hyvää muista vuodenajoista - ellei nyt sentään kärsineelle, niin ainakin - jonkin verran vähemmän kuin mielellään läpi puskeneelle sielulle. Syksyllä ilma on raikasta, puiden lehdet värikkäitä ja kulkija taas vuoden kokemuksia ja tietoja rikkaampi.

P.S. Vaihdoin kevään kunniaksi nyt kuitenkin vähän pirteämmän sivupohjan, kiitokset tästä Blog valleylle :)