Renttumainen poikamies, yliluonnolliset voimat omaava supersankari - John Hancock ei tiedä, mikä oikeastaan on. Niinpä hän on viinaan menevä tavallinen kadunmies, joka vain sattuu aina pelastamaan tilanteen ja samassa rytäkässä aiheuttamaan välinpitämättömyydellään useiden satojen tuhansien dollarien vahingot. Kaikki vihaavat tätä yhden miehen pelastuspartiota, joka hyvää tehdessään aiheuttaa vain vahinkoja välinpitämättömyydellään. Tämä kuitenkin muuttuu, kun hän erehtyy pelastamaan PR-mies Rayn. Ray vie Hancockin tapaamaan perhettään ja ylipuhuu tämän maineen puhdistus -tempaukseen.

Matkan varrella jotain outoa paljastuu myös eräästä toisesta päähenkilöstä, ja Ray sattuukin tietämättään olemaan todella lähellä totuutta lausahtaessaan ylistystä tästä henkilöstä. Hancockin menneisyys alkaa paljastua pikkuhiljaa, kun muistin menetyksestä kärsivä ja itsensä tuhkasta luonut sarkastinen sankari muuttuu inhimilliseksi olennoksi, josta yllättäen tapahtumien edetessä kuoriutuu myös tavallinen kuolevainen.

Will Smith on maan mainio rentturoolissaan, ja Oscar-voittaja Charlize Theron Rayn vaimona jättää Rayta esittävän Jason Batemanin varjoonsa kuin vahingossa. Chicagon lääkäreistä näyttelijänä tunnetuksi tullut Peter Berg on saanut näyttelijäkaartin loksahtamaan paikoilleen - tai sitten kokenut näyttelijäkaarti on avittanut lähes keltanokka-ohjaajaansa niin, että tämä toimintakomedia todella... toimii.

Jos kiirehdit, voit vielä ennättää nähdä tämän sarkastisen renttusankarin lähimmässä elokuvateatterissa.


Hancock
Alk.per.nimi:Hancock
Pääos.:Will Smith, Charlize Theron, Jason Bateman, Jae Head, Eddie Marsan
Genre:Toimintakomedia
Ohjaaja:Peter Berg
Valm.vuosi:2008
Kesto:1 h 34 min