Lauantaina 7.6.2008 avattiin virallisesti Juuan kesä. Ja mikäs oli avatessa kun ilma oli nätti. Hieman vilpoisampi tosin, kuin torstaina, jolloin Juuassa mitattiin koko Pohjois-Karjalan korkeimmat lämpölukemat, mutta pääasia että vettä ei satanut ja muutenkin oli ihan kesäinen ilma.


1624742.jpg

Päivän ohjelmaan oli merkattu kello 9-12 kukkatalkoot, mutta kukat ilmestyivätkin ahkerien henkilöiden toimesta katukuvaan jo perjantai-illalla. Musiikkikin alkoi raikaa jo ennen ohjelmaan painettua ajankohtaa, mutta mikäs siinä, kun kerta ohjelman tiedot siitä huolimatta pitivät paikkansa eli mitään ei jätetty väliin. Mukava oli kulkiessa kuunnella... Kello 13 ohjelmassa oli Sulo Naakan tervetuliaispuhe, 13.05 kajoolaisen Timanttikuoron esitys ja 14.00 joensuulaisen puhallinorkesterin esitys. Lisäksi kesän avajaisissa viihdyttivät Jumppeli-peikko sekä suomenhevonen Tytti ja shetlanninponi Miranda.

1624741.jpg
Kaksi nuoremman väen suosikkia sattui samaan kuvaan... eli vasemmalla Jumppeli ja oikealla Tytti
1624743.jpg
Tytti...


1624749.jpg
Miranda-poni suoritti huoltoajoa ;))

Jumppeli käveli ympäri Puu-Juuan aluetta jakaen karkkia ja jututtaen ihmisiä. Miranda ja Tytti kuljettivat halukkaita kyydissään euron maksua vastaan. 9-vuotias Tytti kuuluu olevan ravurisuvusta, mutta huomattavasti nuoremman Mirandan innostuessa liikkumaan näytti välillä siltä, että Miranda suorastaan liitää ohi Tytistä (hevot kuljettivat kyytiläisiään peräkkäin kulkien...). Molemmat hoitivat hommansa oivasti ja kyytiläisiä tuntui riittävän. Timanttikuoron esitys jäi sivu korvien, mutta kuuleman mukaan jopa Juukelin yläkerta oli ollut ääriään myöten täynnä. Puhallinorkesteria sen sijaan kävin katsomassakin, ja hyvältä kuulosti ;)

1624750.jpg
Puhallinorkesteri...

Puffettikin paikalla oli, ja sieltä sai makunsa mukaan ostaa joko lettuja tai makkaraa. Puffetin tuotto käytetään  Juulin stipendirahastoon ja Puu-Juuka yhdistykselle alueen kaunistamiseen.

Jotta päivä ei olisi ollut liian täydellinen, pieniä harmistuksen/valituksen aiheita nousi esiin. Pikku poni säikkyi autoja. Herää kysymys, olisiko Puu-Juuan alue kannattanut sulkea muulta liikenteeltä avajaisten ajaksi? Valtaosa ihmisistä tajusi, että Puu-Juuan alueella ei paljon kannata rallata avajaisten aikana, mutta joukkoon mahtuu aina huimapäitä, jotka ajattelemattomuudellaan voivat säikyttää eläimiä ja ihmisiäkin. Pääasiassa avajaiset kuitenkin sujuivat tässäkin mielessä hyvin. Pysäköinti sen sijaan tuntui olevan vaikea ymmärtää; vaikka parikin kylttiä osoitti pysäköintipaikkoja olevan erään Vikilän talon pihassa, yleisesti tiedossa olevien pysäköintipaikkojen lisäksi kulkuvälineitä parkkeerattiin teiden varsille ja nurmikoille. Miksi?

1624739.jpg
Pysäköintialueella ei välillä ollut kuin pari hassua autoa, vaikka viitta oli selkeä...

Kaiken kaikkiaan tapahtuma oli kuitenkin hyvin onnistunut, kiitos järjestäjille; Juuan kunta, Puu-Juuka yhdistys ry sekä Juuan kulttuuriyhdistys Juuli ry. Onnistunut päivä nostatti hymyn huulille ja siitä oli itse kunkin varmasti helppo jatkaa samaa rataa iltaa kohti :)