Kävin eilen Kolilla. Kyllä ne maisemat on aikamoiset ja kun ei tuon etempänä ole, onhan siellä käytävä ainakin kerran kahdessa vuodessa;) Luontokeskus Ukon kanssa ei taas aikataulut sopineet yksiin, mutta tuskinpa tuossa paljon menetti. Pääasia oli raittiissa ulkoilmassa reippailu ja maisemien ihailu. Kävipä tuo meikäläiselle ihan Lintsillä käynnistäkin, sillä erotuksella että pelihallia ei täällä ollut ja pää kesti jossain vekottimessa oleilun;)

Hissillä mentiin ylös ja alas, vailla pelkoa siitä, että se välille jättäisi. Tästä se hissi kulki-->
807109.jpg

Tässä hissin kulkurata laajemmasta kuvakulmasta-->
807111.jpg

Ja sitten niitä kuuluisia Kolin maisemia-->1...
807112.jpg
2...
807118.jpg
3...
807120.jpg

En tajunnutkaan aiemmin, miten kauas Kolilta oikein näkee - nyt aloin ihmettelemään ääneen (kuin paraskin turisti), että mitkä valkoiset isot rakennukset tuolla horisontissa siintävät, ja siihen joku toinen maiseman ihailija selkäni takaa vastasi, että Uimaharjun sellutehtaathan ne siellä nököttävät. Siis ne näkyy sinne asti, tyynellä kelillä. No, selvisi sekin ;)

Illalla kotiin mennessä oli vielä pakko pysähtyä ja kaivaa kamera kassista. Sumu oli niin hienon näköistä, vaikuttavaa, ja ilma oli todella raikas. Ainut haittapuoli heinät, jotka ilkeästi nokkaa kutkuttivat;( Mutta tässä siis tuo vaikuttava sumu pellolla-->

807128.jpg