Kesä-09 konsertti Joensuun torilla keräsi lauantai-iltana 30.5.torille kiitettävän joukon väkeä. Välillä tori oli täpötäynnä. Säiden haltijat hemmottelivat konserttiyleisöä, joka oli saapunut paikalle kuuntelemaan Karjalan sotilassoittokuntaa, mutta varmasti ennenkaikkea solisteja Veeti Kalliota ja Inga Söderiä.

 

 

Lämmittelyä...

Kapteeni Esa Lehtinen joukkoineen vahvistettuna taustalaulajilla Julia Eklund ja Teija Kontio toivotti yleisön tervetulleeksi parilla lämmittelykappaleella. Sen jälkeen olikin ainakin minulle tuntemattomamman kyvyn, Inga Söderin, vuoro hypähtää lavalle orkesterin solistiksi. Vaikka moni varmasti odotti jo Veeti Kallion saapumista, Söder aloitti yleisön lumoamisen What a Wonderful World-kappaleella. Myös Jamesien Brown ja Blunt kappaleet tekivät vaikutuksen. Mainiointa oli kuitenkin tapa, jolla Söder esiintyi; eläytymällä ja houkuttelemalla yleisöä osallistumaan. Varsinkin James Brownin biisi, jonka nimeä nyt en satu muistamaan, teki vaikutuksen, eivätkä Söderin esitys ja aurinkoinen sää voineet olla houkuttelematta hymynkaretta huulille.

Inga Söder ja taustalaulajat vauhdissa

Kuin huomaamatta olikin sitten Veeti Kallion vuoro astua lavalle. Vaikka tulinkin konserttiin lähinnä Kallion takia, ensimmäiset pari kappaletta eivät juuri sykähdyttäneet.

Veeti Kallio ja taustalaulajat jammailevat

 

 

Välillä trio näytti mallia, kuinka tanssitaan disco-tanssia...

Sen jälkeen meno parani kunnes salakavalasti olikin viimeisen kappaleen vuoro. Ennen Söderin ja Kallion duettona esittämää Ain't no mountain high enough- kappaletta kuitenkin tapahtui -  kruununa kaikelle, ikään kuin esiintyjät ja hyvä sää eivät jo olisi saaneet porukkaa harvinaisen hyvälle mielelle, vanhempi herrasmies halusi välttämättä kukittaa esiintyjät. Tyylikästä.

Kukitus

Ja illan päätösrevittely - Ain't No Mountain High Enough

Eikä unohtaa sovi myöskään tyylikästä lopetusta illalle...