Polovelan Papattajat tekivät sen taas - piristivät harmaata pilvipäivää tempauksellaan. Lauantaina 12.7., Juuan kotiseutupäivien eli Ellinpäivien, päätösjuhlapäivää edeltävänä päivänä Papattajat kokoontuivat Särkänmäelle, entisen Kauppayhtiön eteen vanhoine kunnon laitteineen. Ainakin allekirjoittaneen mielestä näytillä oli tällä kertaa osa sellaisiakin koneita, joita ei vappuna vielä nähty.

Tapahtuma oli merkitty Ellinpäivien virallisessa ohjelmassa alkavaksi kello 12.00, mutta Papattajat tietenkin olivat paikalla jo todennäköisesti paljonkin aiemmin saadakseen kaiken valmiiksi yleisöä varten. Vettä satoi koko aamupäivän, ja siksipä monella Papattajalla olikin sadekamppeet tai muu teemaan sopiva "univormu" päällä ;)

Tälläkin kertaa näimme upeita, huolella pidettyjä koneita, joita ihastelivat niin nuoret kuin vanhatkin, eivätkä varmaan kaikkein vähiten itse Papattajat ;) Sääkin oli loppujen lopuksi melko suosiollinen, vaikka vielä kello 12.00 sataa ripotteli hiukkasen vettä, kun meikäläinen tallusteli pikkuhiljaa mäkeä ylöspäin. Itse asiassa koko lopputapahtuman aikana ei tainnut sataa, ja se myös näkyi. Kävijöitä riitti, jopa niin, että 200 hengelle varattu hernesoppa loppui kesken, eikä paljon paremmin tainnut käydä mehunkaan kanssa. Tarjottava siis oli ilmeisen hyvää, sekä muonapuoli että nostalgiapuoli. Aivan oikein, nostalgia - mistäpäs muustakaan kaikenlaisten ihmisten kiinnostus maaseudun vanhoihin työkoneisiin kumpuaisi, kuin lapsuuden muistoista tai perinteiden kaipuusta. Ja ehkä, tai oikeastaan todennäköisesti aika paljonkin, kiinnostuksesta koneisiin.


1752323.jpg
Väkeä oli liikkeellä paljon, säänkin herran muutettua mielensä ja hieman selkeytettyä taivaan rantaa.

1752320.jpg

Tätä traktoria en muista nähneeni vappuna ainakaan torilla, mutta voi olla toisinkin. Tällä kertaa ajattelin kuitenkin varmistaa tämänkin masiinan näkyvyyden ;)

1752328.jpg

Tämä Nuhvi taisi olla liikenteessä vappunakin, tai voi olla olemattakin...

1752319.jpg

1752541.jpg
Tällä kertaa Papattajilla oli myös "oheislaitteita" eli muita työkoneita traktoriensa perässä, olihan tilaakin laitteistojen esittelylle enemmän kuin vappuna.

1752527.jpg
Tämä Ford 3000 "oheislaitteineen" oli varsin näppärän näköinen ilmestys.


1752330.jpg
Tämä Zetor lumosi kuvaajan maanläheisellä värityksellään :)

1752314.jpg

Kenttäkeittiöllä oli julkisesti ihmeteltävissä myös Polovelan Papattajien iteolookia.


Päivä tuntui onnistuneen hyvin säänkin seljettyä. Ihmiset olivat valoisalla päällä liikenteessä, eikä ketään varmaankaan harmittanut myöskään eräällä traktorilla keksitty oheistapahtuma, jossa katsojatkin saivat tuntea olevansa mukana. Kaikki paikalla edes jollain aikaa olleet tietänevät mistä on kyse. Kaiken kaikkiaan hymyn huulille nostattavaa toimintaa:)

Seuraava haaste Polovelan Papattajilla olikin sitten kuulemma Pielisen ympäriajo...