Elämä on. Sen saa todeta myös Ryan Reynoldsin esittämä kustannuspäällikön avustaja tässä höpsössä, kaavamaisessa romanttisessa komediassa, jonka loppu on ennalta arvattavissa. Paikoin elokuva kuitenkin voi yllättää liikuttavuudellaan. Oudoissa kohdissa.

Sandra Bullock on mainio kustannuspäällikkö Margaret Tate. Hänen ainut "vikansa" on, että hän sattuu olemaan kanadalainen, ja häntä uhkaa karkotus kotimaahan. Bye bye huipputulot ja mielenkiintoinen työ. Ellei... Pahaa-aavistamaton assistentti Andrew joutuu suostumaan kihlaukseen pomonsa kanssa. Andrew'lla on kuitenkin pari omaa ehtoa, esimerkiksi matka hänen kotikonnuilleen Alaskaan. Andrew'sta ja hänen perheestään paljastuu monia omituisiakin yksityiskohtia, ja vanhanaikaisestihan siinä käy: kivenkovasta kustannuspäälliköstä tulee - ihminen !

Huomioin Ryan Reynoldsin jo kun miekkonen näytteli mukahauskassa, valmiiksinauretussa tv-sarjassa Kaksi kaveria, tyttö ja pizzapaikka. RR kannatteli sarjaa roolisuorituksellaan, vaikka eivät kaksi muutakaan pääroolin esittäjää mitään hukkatavaraa olleet. Tässä elokuvassakin Ryan Reynolds, samoin kuin toinen pääroolin esittäjä Sandra Bullock, näyttävät ammattitaitonsa, mutta yllättäen mummo tulee takavasemmalta ja varastaa koko show'n. Andrew'n mummoa esittää nimittäin Tyttökullat-tv-sarjasta tuttu Betty White, joka tekee todella mainion roolisuorituksen Andrew'n omalaatuisena, viisaana mummona. Muista roolisuorituksista mainittakoon myös Andrew'n kotikylän, Sitkan, jokapaikan höylä Ramone, joka on todella huvittava tyyppi.

Kertakaikkiaan erinomaista kamaa Sandra Bullockin ja/tai Ryan Reynoldsin ihailijoille. Taatut naurut.

 

Odottamaton ehdotus
Alk.per.nimi: The Proposal
Pääos.: Sandra Bullock, Ryan Reynolds, Betty White, Malin Akerman, Craig T. Nelson, Mary Steenburgen, Denis O'Hare
Genre: Hömppäkomedia
Ohjaaja: Anne Fletcher
Valm.vuosi: 2009
Kesto: 1h 49 min