Laji: ihminen. Alalaji:kmalinen. Alalaji on luokiteltu uhanalaisluokituksessa vaarantuneeksi.

Pituusrajoitteinen. Paino kuutisenkymmentäviisi kiloa. Väritys: punakka etenkin hauskaa pitäessään tai surressaan, kuparinhohtoiset hiukset ja vaaleat raajat. Kaikenlaisia arpia kaikissa raajoissa. Elinikäodotus tällä hetkellä yhdeksisenkymmentä vuotta. Ääni: matala altto, joka kantaa pitkälle normaalistikin puhuttaessa. Rohkea. Viime vuosina opetellut terveellä tavalla itsekkäämmäksi. Oma itsensä. Ystävällinen. Pitää huomiosta ja siitä, että tulee kuunnelluksi sekä kuulluksi. Ajoittain velmu. Jaksaa painaa pitkää päivää pitkiäkin aikoja edellyttäen, että saa ihmisenergialatauksensa. Muiden eliöiden kanssa yleisesti ottaen hyvin toimeen tuleva. Rakastava. Teot kertovat enemmän kuin tuhat sanaa eli ei puhu tunteistaan. Liian harvoin kiehuva. Saattaa yllättää.

Vaarantunut. Luonnollisia vihollisia erityisesti liian kuumat lautaset, pitkään kestävä hiljaisuus, kaikesta valittajat ja muuten vain negatiiviset lajitoverit. Erityispiirre: energia riippuvainen lajitovereista - lataa energiaa lajitovereista, mutta negatiivisten lajitovereiden lähettyvillä vähänkin aikaa oleiltuaan alkaa menettää energiaansa ja on erittäin suuressa vaarassa muuttua samanlaiseksi, ellei pakene pian lähettyviltä. Paikallisten ihmisten harjoittama kestämätön valittaminen on viime aikoina verottanut energiaa hälytysrajalle saakka. Elintilan supistumisesta suivaantuneina lajitoverit hyökkäävät kmalisen kimppuun myrkkynuolineen.

Tavataan yleensä kaupungin keskustassa tai sen tuntumassa sekä lähiössä, silloin tällöin pienessä Juuan kunnassa sekä Pohjois-Savossa ja joskus myös etelä-Suomessa sekä muilla mailla. Pisin tunnettu vaellusmatka Suomesta Portugaliin.