Pyyhin kyyneleitä silmänurkastani. Hetken päästä hymyilen ja kuulen jonkun jopa naurahtavan. Useissa kohtauksissa nauran itsekin, mutta suurimman osan ajasta tunnen adrenaliiniryöpyn virtaavan suonissani. Olen katsomassa toimintaelokuvaa.  

”It was just a f...n' dog!” ÄÄÄÄÄÄ. Wrong! Se oli elävä olento, jonka surun murtama mies sai yli kaiken rakastamaltaan vaimolta viestinä haudan takaa juuri, kun hän oli menettämässä otteen elämään. Joku, jota rakastaa – auton lisäksi. Merkki siitä, että elämää kannattaa jatkaa.  

Kun ylimielinen rikollispomon poika, joka on asemansa vuoksi tottunut saamaan kaiken taikka ottamaan sen väkisin, vie suloisen koiranpennun hengen ja sotkee Wickin talon saadakseen tahtonsa läpi, jotain murtuu surullisessa miehessä. On aika kaivaa naftaliinista se John Wick, jonka kaikki tuntevat ja jota kaikki pelkäävät – tai vähintäänkin ymmärtävät kunnioittaa. Surun murtama mies sortuu vanhoihin tapoihinsa – an eye for an eye. Maailmassa, jossa puhuvat kultakolikot ja aseet, on omat sääntönsä, jotka Wick tuntee kuin taskunsa ja joihin nuorempi vihollispolvi lopulta sortuu. Vihulaiset tekevät kaikkensa päästäkseen Wickin nahan alle, siinä onnistumatta. Ja kun tilit on tasattu, on aika palata normaalielämään.

 

Keanu Reeves on tehnyt paluun. Viisikymppinen toimintatähti piti muutaman vuoden matalampaa profiilia, mutta on jälleen täällä – toivottavasti pidempäänkin. Ikä ei ainakaan ole toimintasankaruuden este, mikäli on uskominen toisesta konkarista, kuusikymppisestä Liam Neesonista, kirjoitettuja juttuja. En tiedä, onko Reeves tehnyt itse stunttinsa tässä elokuvassa, koska hänen Matrixista saakka tuttu luottostunttinsa Chad Stahelski on hypännyt ohjaajan tuoliin ja John Wickin lähitaistelutaidot tuntuvat olevan ruosteessa - toisaalta, Reeves on hyvä näyttelijä ;) Vaikka olenkin ollut hänen faninsa vuosikausia, kiinnitin kieltämättä huomiota eräänlaiseen "yksi-ilmeisyyteen", joka tosin on toimintasankareille sallittuakin, toimintahan se pääasia on (Reeves tosin ei ole "puhdasverinen" action man vaan on loikkinut myös muunlaisissa leffoissa). Tässä elokuvassa Keanu Reeves ei kuitenkaan ole kuin puusta veistetty, vaan surun murtaman miehen perikuva. Kiinnostavan sivuroolin tekee maininnan arvoisesti jokseenkin eksentrisenä antiikkikauppias Lovejoy'na ehkä parhaiten tunnettu Ian McShane. Pääroistoista en löydä muuta mainittavaa kuin ihmeelliset nimet, Viggo ja Iosef Tarasov.

 

 

John Wick
Alk.per.nimi: John Wick
Pääos.: Keanu Reeves, Michael Nyqvist, Alfie Allen, Willem Dafoe, Dean Winters, Adrianne Palicki, Ian McShane
Genre: Toiminta / trilleri
Ohjaaja: David Leitch, Chad Stahelski
Tuotantovuosi: 2014
Kesto: 101 min
Ikäraja: 16
Musiikki: Tyler Bates, Joel J. Richard
Käsikirjoitus: Derek Kolstad

 

 

Katso elokuvan traileri:

http://www.youtube.com/watch?v=2AUmvWm5ZDQ&spfreload=10