T%C3%A4hdet_Ikkunassa.jpg?1418592060

Joensuun Taitokortteli on ollut tällä viikolla otsikoissa mm. Yleisradion uutisoitua nettisivuillaan osan yrittäjistä pohtineen lopettamista, koska heitä käytetään kyllä apuna matkailumarkkinoinnissa, mutta oikea arvostus ja teot eivät ilmene juuri millään lailla. Heti samana päivänä julkaistiin myös tarkennus uutiseen mm. Pohjois-Karjala.com -sivustolla. Satunnaisena Taitokorttelin kävijänä päätin jalkautua jälleen tänne idylliin kaupungin keskellä. Enkä pettynyt tälläkään kertaa. 

Pakko kyllä myöntää, yleensä käyn vain nautiskelemassa Taitokorttelin kauniista miljööstä ja taidenäyttelyistä Galleria Kohinassa, josta sivumennen sanoen saa myös hankittua taidetta lainaan tai omaksi. Korttelin ravintolat ja kahvila ovat tulleet tutuiksi, mutta kieltämättä käsityöläistuotteet ovat jääneet vähemmälle hankinnalle. Hyi minua. 

Kuvat Taitokorttelin sisäpihalta kyseisistä ravitsemusliikkeistä:

Surakan_baa_Taitok.jpg?1418592063Joulutunne_Taitok.jpg?1418592066 

Kesälato talvella, maalaisromantiikkaa:

Kes%C3%A4lato_talvella.jpg?1418592350

Suurin syy ostamattomuuteeni eivät ole hinnat, käsityöllä on hintansa ja tekijällekin pitää jäädä jotain. Kyse on siitä, että jos ostan lahjan, haluan, että se on juuri sopivanlainen saajalleen. Siis juuri sopivanlainen. Jos minulla olisi joku suklaalle perso mekaanikkotuttu, olisin voinut kuvitella ostavani esimerkiksi Taitoshopista hänelle siellä joskus näkemäni suklaisen jakoavainsarjan. Siinä muuten jollekin ilmainen vinkki, eiväthän kaikki mekaanikot voi olla kaikille tuntemattomia ;) Siellä oli muistaakseni myös esimerkiksi saippuaa, keittiöpyyhkeitä, laukkuja, lompakoita... Myös Sarustiikka -liikkeestä yläilmoista löytyy kaikenlaista pientä kivaa sisustustavaraa - sieltä itse asiassa ostinkin tällä kertaa jotain, nimittäin hienon, pienen, vanhanaikaisen magneettivalokuvakehyksen.

Sarust_Taitok.jpg?1418592789

En tiedä kyllä minkä kuvan siihen laitan, mutta iskinpähän sen nyt ensitöikseni tuohon jääkaapin oveen - vaikka kuvaa ei hetimiten löytyisikään, niin ainakin voin ihailla kaunista kehystä mustavalkoisine mallikuvineen :D Mutta niin. Pointti on, että kannattaa eksyä hieman "sivummallekin" pääkaduilta, ei tiedä, mitä sieltä löytää. Tämä tuli mieleen, kun luin kerran erään yrittäjän lausahtaneen, että joidenkin mielestä jopa korttelin verran kävelyä on liikaa, eli periaatteessa Kirkkokadun toisella puolella ei asioida, koska sinne on liian pitkä matka. Sama ilmiökö lie sitten myös tässä Taitokorttelin ja Torikadun tapauksessa ? Hölmöä, jos näin. Mutta se siitä saarnasta. Lupaan lopettaa tähän, nyt esitellään vaan perjantaisen vierailuni saldoa :) Aloitetaan.

Jopa tällainen vannoutunut omituinen höpöttäjä meni tämän hienon esitteen houkuttelemana uteliaana kurkkaamaan, miltä seimiaitta näyttää:

Seimiaitta.jpg?1418590654

Ja tältähän siellä näytti: 

Seimi1.jpg?1418590629Seimeen_lahjat.jpg?1418590635

Ei hassumpaa, ei hassumpaa. Livenä toki kannattaa käydä katsastamassa, jos ketä vähänkään kiinnostaa. Live on aina live. 

Seuraavaksi tallustelin Jouluaittaan. Se oli hieno. Vaikka siellä olikin joku kuvausmyllerrys käynnissä eivätkä tavarat olleet asetelmallisesti oikein (kuulemma), niin joulun tunnelman aisti. Ja kun sen jo nyt aisti, niin voipi hyvinkin käydä niin, että joudun käymään siellä vielä uudemman kerran nähdäkseni, miltä se oikeasti näyttää, kun tavarat ovat oikeilla paikoillaan. Tai käykee työ ja kertokee sitten :) Mutta seuraavista otoksista siis näkyy se, miltä siellä nyt perjantaina näytti. 

En tiedä mikä, mutta jokin vain houkuttaa tuossa vanhanaikaisessa kalligrafiassa ja paperissa. Tämä oli kerta kaikkiaan upea, vaikka idea sinänsä onkin simppeli:  

Joulupirtti_Taitok1.jpg?1418590650

Voin ihan kuvitella tyttösen miettivän päänsä puhki, mihin seuraava koriste ripustetaan ja mikä se tulee olemaan:

Joulupirtti_Taitok2.jpg?1418590647

Ja kun kuusi on koristeltu ja ruuat laitettu pöytään, äidin pikku apulainen voi istahtaa nurkassa joulupukkia odottavaan kiikkustuoliin hetkeksi levähtämään:

Joulupirtti_Taitok3.jpg?1418590643

Vai jokohan se pukki kävi, kun tuolin vieressä on tyhjä kontti ?

Taitokorttelissa on myös muita toimintoja, joihin kannattaa käydä tutustumassa paikan päällä. Puttiikkeja, verhoiluliikettä, leipomoa, Perheentaloa...

Puttiikit_Taitok.jpg?1418593492

Niin, Perheentalo. Joensuun Perheentaloa mainostettiin jopa Juuan paikallislehdessä Vaarojen Sanomissa tällä viikolla. Taloon voi siis mennä oleskelemaan ja tapaamaan muita perheitä. Sen enempää en nyt tässä asiasta kerro, mutta kerronpahan vaan, että kyseessä on yhteisötalo lapsille ja lapsiperheille ja lisätietoa saa Perheentalon omilta nettisivuiltaPerheentalo_Taitok.jpg?1418593845

Tähän onkin hyvä lopettaa tällä kertaa. Käykää ihmeessä tutustumassa Taitokortteliin, ellette ole niin jo tehneet. Kuka ties sieltä varsinkin näin joulun alla vielä löytyy jotakin ostettavaakin - tai vaikkapa Galleria Kohinan taidelainaamosta taulu seinää koristamaan :)