Kuten "pelkäsinkin", on käymässä niin, että jääkiekko vetää päähuomion minun päässäni. Jokainen Suomen peli on nähtävä. Yhtään minkään muun maan peliä en ole vielä katsonut, paitsi tietty ne, jotka ne ovat Suomea vastaan pelanneet... ;)

USA-peli näytti jo hyvältä menolta ja tuntui, että jellonaryhmä on saanut rivinsä kuriin ja hengen kohdalleen. Eilinen olikin sitten jo ihan erilaista menoa... Miksi sillekin Bäckströmille piti sattua huono päivä juuri Suurta Maata vastaan? Vaikka eihän nuo maalit kyllä Bäckströmin piikkiin (ainakaan kaikki) menneet, mutta esim. Latviaa vastaan esittämiään haamukoppeja olisi kyllä kaivattu eilenkin. Ja se yksi tilanne aiheutti kyllä pelkoa... Suomelle tulisi suuria vaikeuksia, jos B. loukkaantuisi...  Mutta kuten sanottu, ei sota yhtä miestä kaipaa, vaan Suomen pitäisi vaan nyt taas alkaa puolustaa Joukkueena, eikä surffailla kanukkien perässä niinkuin eräs herra Selänne eilen. Aivan varmasti "Salama" olisi saanut siinäkin yhdessä maalitilanteessa kanadalaisen kii, jos vaan olisi halunnut, mutta kun vähän pahasti vaikutti siltä, että herraa ei huvittanut luistella...

No, ehkäpä (ja toivottavasti) kaikki parantavat taas huomisessa pelissä otteitaan. Oli eilisessä tosin yksi valopilkkukin - Antti Pihlström. 2 maalia, taklauksia - mainiota. Ja Mikko Koivu ja Tuomo Ruutu ovat lyömätön tutkapari. Joko vallanvaihto tapahtuu tässä turnauksessa? Saku ja Selänne ovat olleet aiemmissa turnauksissa lyömätön parivaljakko, ja esittivät kieltämättä osaamistaan USA-pelissä, mutta eilen herrat olivat aivan unten mailla. Tietysti vajaan vuorokauden väli pelien välillä painaa jaloissa ja päässä, mutta etenkin Selänteellä on tulevassa pelissä eiliseen verrattuna vain parannettavaa. Etenkin puolustuspäässä. Sitä kun kuvittelisi jotenkin, että Selänne haluaisi myös maailmanmestaruuden, ennen kuin lopettaa uransa. Ja hänhän itsekin sanoi, että pieniä maita vastaan ei ammattilainen jaksa syttyä - onko Kanada pieni maa? Tuskin. Mutta ei minulla mitään Teemu Selännettä vastaan ole, vaikka tästä niin ehkä voisi luullakin. Koko joukkueella on varmasti parannettavaa (valmennusjohtoa myöten), ja täällä yksi innokas penkkiurheilija odottaa jo näkevänsä, miten jellonaryhmä muuttuu ärjyväksi, taklaavaksi ja taitavaksi maaleja sylkeväksi Leijona-joukkueeksi. Ja varmasti muuttuu. Näin se on nähtävä.