Onko muka niin, että kukaan Pohjois-Karjalassa tai Joensuu-Juuka-Kuopio-akselilla ei tarvitse ahkeraa, luotettavaa, työnsä hyvin tekevää tradenomi/merkonomia?!!! Ei kyllä jaksaisi uskoa, mutta siltä se pikkuhiljaa alkaa vaikuttaa...

Totta kyllä, voin vaikuttaa hiljaiselta ja ujolta. Se on kuitenkin vain pintaa. Kun pääsen sinuiksi homman ja yhteisön kanssa, ääntäkin löytyy niin tarvittaessa. Hiljaisuus ja ujous voivat pistää haastattelijan arvelemaan, että onko tuosta mihinkään. Antakaa minulle tilaisuus, niin näytän kynteni.

Totta kyllä, teoriatietoa on enemmän kuin työkokemusta - niin markkinoinnista kuin tietojenkäsittelystäkin. Mutta mistäs sitä työkokemusta saat, ellet saa mistään tilaisuutta? Ellei kukaan uskalla ottaa riskiä ja palkata sinua? Tai vaikka ottaa harjoitteluun aluksi ja palkata sitten? Työkokemuskin on sitäpaitsi suhteellista; missä alojen rajat menevät? Eikös voida sanoa, että kirjastotyö on tietojenkäsittelytyötä? Palvelutyötä se ainakin on, se on saletti. Kirpputorin pitämisestä kertynyt myyntityökokemus auttaa paremmaksi myyjäksi, mutta sitä ei aina edes muista mainita, kun siitä ei ole työtodistusta - oma kesäbisnes lapsena nääs... Sisarusten ja eläinten kaitsemisestakaan ei ole työtodistuksia, mutta kyllähän nämä touhut kehittävät ihmisenä...ATK-tukena kavereille toimiminenkin tuntuu joskus työltä, sen verran outoja kysymyksiä esitetään. Otan kuitenkin nämäkin ongelmat ja kaveruudet sen verran vakavasti, että ellen tiedä jotain ratkaisua, otan selvää. Niin se vain on. Muuten asiat jäävät kaivelemaan.

Tuntuu, että työnantajat eivät oikein katso opintoihin kuuluvia työharjoittelujaksoja työkokemukseksi. Miksi? Joka hommassahan on opettelunsa alkuun, mutta kyllä ainakin minä olen saanut harjoitteluissani tuntea ihan oikeasti olevani töissä, enkä tehdä pelkkiä rupuhommia, joista aina jaksetaan valittaa. Sitäpaitsi olen suhteellisen nopea oppimaan, etenkin uusien ohjelmien käytön, ja sitäkin nopeampi suoriutumaan tehtävistäni, huolellisuuden kuitenkaan kärsimättä. Kielitaitoinen. ATK-taitoinen. Huolellinen. Ahkera. Joustava. Motivoitunut. Jokaisen työnantajan unelma? Niinhän sitä luulisi, mutta ilmeisesti en sitten kuitenkaan, kun vielä ei ole tärpännyt...

Totta on sekin, että kaipaan tekemistä. Motivaatio vain välillä alkaa tippua lähelle pakkaslukemia, kun ei pääse minnekään töihin. Pitäisi vaan jaksaa yrittää, kyllä se sieltä tulee... Se ainakin on totta, että kun saan joskus töitä (siis kun, ei jos), tulen olemaan motivoitunut.  En aio vain istuskella työpaikalla ja olla tekemättä mitään. Nyt kun vaan joku lähtisi sitä olematonta riskiä ottamaan ja työllistäisi minut.