Kitukorven uudet tuulet puhalsivat minut pitkäksi viikonlopuksi Juukaan. Oli loman aloittajaiset. Mitään suunnitelmia ei ollut. Selailin lärvikirjaa joutessani ja huomasin mielenkiintoisen tapahtuman. Mietin ja mietin. Mietin. Mietin, mitä mietin. Mitään suunnitelmia ei ollut. Soitin uskolliselle neuvonantajalleni - ja tässä näette vilauksen siitä, mitä minä näin. (Onneksi vain vilauksen ;) )

Vuokon kylätalolla on aiemminkin ollut mieleisiäni tapahtumia, esimerkkinä mainittakoon se kuuluisa kuhakeitto -episodi. Tällä kertaa siellä järjestettiin perjantaina 28.7. Karaoke Club Juuka ry:n ja Vuokon kyläyhdistyksen yhteisvoimin ulkoilmakaraokerevyy. Tai mikä hänen oikea nimityksensä lienee.(Edit: Musiikkinäytelmä näyttäisi olevan Karaoke Clubin sivujen mukaan.)

Kitukorven uudet tuulet kuitenkin oli esityksen nimi ja varsin interaktiivinen sellainen olikin, neuvonantajanikin tempaistiin yleisöstä mukaan esitykseen esimerkkinä toimeliaasta ihmisestä. Näin tasa-arvon aikoina myös miespuolinen toimelias marssi lavalle. Laulamaan he eivät joutuneet, mutta monenmoiseen muuhun kuitenkin, mm. pullonpyöritykseen ja "hemmoteltavaksi". Ideana tässä 45-minuuttisessa esityksessä oli, että Kitukorpeen oltiin puuhaamassa yhdistystä ja nämä kaksi rohkeata kutsuttiin antamaan oma mielipiteensä asiassa, koska Vuokon kylällä heidän kylän hyväksi ahkerointiinsa oltiin hyvinkin tyytyväisiä. 

Tässä joitakin otoksia, joita paarmojen ahkerista pistelyistä huolimatta onnistuin nappaamaan. Lieneekö heitä houkutellut lierihattuni vai mikä, mutta jopa esityksen jälkeen neuvonantajani tytär tuumi "sinusta ne nuo paarmat tykkää", kun taas eräs pörriäinen oli hatussani kiinni. (Ne sen kamut oli kyllä päässeet pistämään ihan lapaluuhun, auts. Mutta asiaan.)

Valitettavasti en osaa sanoa, lieneekö käsikirjoituskin Karaokeclubilaisten käsialaa, mutta kovasti niin ainakin epäilisin olevan. Tai sitten oli vallan hyvin sovitettu jostain. Jos joku tietää asian oikean laidan, huutakoon hep ja kertokoon kaikille! (Ja miksikö en osaa sanoa? Koskapa harhauduin esityksen päätyttyä sivupoluille tutkailemaan kylätalon vieraskirjaa menneiltä päiviltä ja nauttimaan kahvista ja vohvelista, njam.) Mutta nyt. 

Alla: Kun kaikki kitukorven kyläyhdistyksestä kiinnostuneet olivat rauhallisesti tai vähemmän rauhallisesti saapuneet paikalle, oli esittelyjen aika. Tässä eräs esittäytyy muiden kuunnellessa...

IMG_20170728_191530copyr.jpg?1501776034

Alla: pöydän ääressä pöytäkirjanpitäjäkin innostui välillä muutenkin kuin vain laukomaan kaksimielisyyksiä miehelleen...

Kitukorpelaisia_kiinnostaa_Copyr.jpg?150

...mutta niin innostui myös pöytäkirjanpitäjän mieskin, kokouksen puheenjohtaja vallan kapuamaan pöydälle.

KitukorpiKorkeella_Copyr.jpg?1501776027

Laskeutui hän välillä alaskin pöydältä - laulamaan Valon pisaroita. Ja millä tavalla. Vau. (Sivumennen sanoen, kuultiin myös monia muita jopa minulle tuttuja kappaleita, kuten Veikko Nieminen jne. Eikä yhtään hassummin.) Huom. valon pisarat muiden kokouslaisten käsissä...

ValonPisaroita2copyr.jpg?1501776015

Välillä tanssahdeltiin...

Tanssahtelua3copyr.jpg?1501776011

...ja välillä hoivailtiin vaurioita saaneita kokoukseen osallistujia porukalla:

P%C3%A4%C3%A4_pipi_copyr.jpg?1501776022

Kunnes tuli aika kutsua paikalle kylätoimintaekspertit. Vierailevat tähdet Vuokon kylästä. Vuodattamaan viisauttaan. (Tai se ainakin ilmeisesti oli tarkoitus, mutta taisivatpa vierailijatkin saada osansa kitukorpelaisten viisauksista, kun nämä alkukohteliaisuuksien jälkeen pääsivät vauhtiin ja alkoivat kursailemattomasti käsitellä kunniavieraitaan. Oli pullonpyöritystä, hemmottelua, kaksimielisyyksiä, vilautt... eikäku. Noh, niin tai näin.)

Tässä teille vielä näistä kunniavieraistakin kuvatus. Salaperäisyyden verhoa ei raoteta ja nimiä ei kerrota, koskapa ei kerrota myöskään näiden Karaokeclubilaisten nimiä. Linja. Kunniavieraat siis vasemmassa laidassa.

Vierailevat_t%C3%A4hdet_copyr.jpg?150177

Niin ja by the way - ellette olleet tätä esitystä hoksanneet mistään, vielä ei ole liian myöhäistä. Voitte huokaista helpotuksesta. Tutkailtuani Karaoke Club Juuka ry:n nettisivuja huomasin, että ainakin 5.8.2017 klo 20 reikäreikä on vielä mahdollisuus nähdä tämä mainio esitys. Tällä kertaa näyttämönä toimii minullekin joistain yhteyksistä tuttu Polvelan kylätalo ja nämä hyväntekeväisyysiltamat osoitteessa Kukkolantie 11 näyttäisivät jatkuvan aina klo 24 asti. Ja kuten Vuokossakin, täälläkin näyttäisi olevan mahdollisuus laulaa karaokea esityksen jälkeen... Kysymys kuuluukin, onko myös Polvelassa vierailevia tähtiä? Loppuiko näiden vierailevien tähtien osuus Vuokkoon? Onko Polvelassa eri vierailevat tähdet? Hmmm....