Energiaa on monenmuotoista ja sitä saa monesta asiasta. Se on hyvin häilyväistä ja välillä tarvitaan latausta. Ja lisää itsestään selvyyksiä, joita joskus sivumennen sanoen suorastaan inhosin ääneen lausahdettuina.

Itse saan eniten energiaa ihmisistä ja palloilupeleistä, ruoka on oikeastaan vain välttämätön pakko. Kun on nauranut kunnolla hyvässä porukassa töissä tai niiden ulkopuolella, jaksaa pitkään ja paremmin. 

Toisaalta on olemassa myös energiasyöppöjä. Niin laitteita kuin ihmisiäkin. Yleensä pakenen oman hyvinvointini vuoksi heti, jos vaan huomaan moisen tilanteen ja pystyn poistumaan paikalta. Vuosikausia olin kiltti ja hyvä ihminen ja vain pysyin paikalla, vaikka voin pahoin. En enää. Nou söree. Uskon, että jonkun mielestä myös minä voin olla energiasyöppö - miksipä en, en väitä vastaan. Mutta silloin voi myös poistua paikalta. 

On olemassa myös energiapiikkejä. Sekä sähkömaailmassa että ihmisten elämissä. Sähkömaailmassa ne ymmärtääkseni ovat pahoja ja niitä ymmärtääkseni kannattaisi vältellä - esimerkiksi kovimpien pakkasten aikaan saunan lämmitystä ei näin ollen suositella. Ihmisistä puhuttaessa olen kahden vaiheilla - toisaalta energiapiikki voi antaa paljon, koska saat paljon aikaan, mutta toisaalta... Niin. Toisaalta, jos saatkin paljon aikaan energiapiikin aikana, voi olla, että seuraavien hetkien aikana et saakaan juuri mitään aikaan, koska kaikki energiasi ovat huvenneet piikin aikana. Oliko siitä sitten hyötyä? Voi olla, voi olla olemattakin - riippuu niin paljon tilanteesta, jossa se iskee ja mitä sen tuloksena syntyy. Jos energiapiikin aikana aikaan saaduilla asioilla on kauaskantoisia vaikutuksia, silloin piikistä voi olla hyötyäkin. Jos taas vaikutus on lyhytkestoinen, hyöty voi olla plus miinus nolla; energiapiikin aikana aikaan saadut asiat hyödyttävät vain vähän aikaa ja lisäksi piikki voi kuluttaa energiasi niin, että sen jälkeisinä hetkinä onkin käytettävissä vähemmän energiaa kuin normaalistikaan olisi. Että näin.

Mitäpä tällä sitten ajan takaa? Sitä vain, että tänäänkin sain energiaa sekä energiajuomasta että ihmisistä, pienessä määrin myös ruuasta. Ihmiset myös kuluttivat sitä energiaa, mutta en päässyt poistumaan tilanteesta - aina ei pääse. Senpä takia kulutankin tällä hetkellä energiaa mieluummin tähän kirjoitukseen kuin siihen, että kiehuisin kiukusta (vaikka sitäkin tein, kieltämättä). Ajattelen nimittäin nokkaani pidemmälle; jos vain kiehuisin kiukusta itseksiäni, menettäisin siinä vain energiaa ja en kuitenkaan pääsisi millään tavalla eteenpäin missään. Näin toimiessani sen sijaan saan jäsenneltyä ajatuksiani ja mahdollisesti jopa säästän itseäni turhilta energian (=kiukun) purkauksilta tulevaisuudessa.