Muori. Synonyymit.fi ja suomisanakirja.fi määrittelevät muorin muun muassa näin: vanha nainen, vanhaemäntä, mummo, emo, vaimo, eukko, muija. Itselleni muorista tulee ensimmäisenä mieleen Joulupukin muori - piparintuoksuinen, pulleahko, kaikille aina ystävällinen, lyhyenläntä ja iloinen, kieltämättä iäkkäähkö, nainen. (Pakkohan hänen on olla iäkäs, tai Joulupukki olisi todella - no, mies ;) ) 

Muorista tulee mieleen kuitenkin myös jotain muuta. Nimittäin joukkio naisia, jotka tunnen. Kulkevat nimellä Muorimafia. Kukapa lie nimen keksinyt. En minä ainakaan ;) He ovat kaikkea muuta kuin muorimaisia. He eivät ole vähintään 100-vuotiaita. He eivät ole pulleahkoja. He eivät ole piparintuoksuisia (sehän siitä puuttuisikin, jos he päivisin kulkisivat ympäriinsä tuoksuttelemassa joulun tuoksuja, eihän kukaan voisi keskittyä mihinkään). Vaimoja ja emoja he ovat joillekin, mutta on sanottava, että tämä oli kyllä ensimmäinen kerta, kun ylipäänsä ikinä törmään missään siihen, että muori määriteltäisiin sanoilla vaimo, emo tai eukko...

Pakko kylläkin myöntää, että he ovat lyhyenläntiä (mutta jostain kumman syystä melkein kaikki naiset niissä tiloissa, joissa yleensä tapaamme, ovat lyhyenläntiä) ja joskus he jostain kumman syystä, uskokaa tai älkää, ovat myös iloisia. Normaalisti muoria kuvattavien sanojen sijaan heitä voisi kuvailla sanoilla... Ääks. Sanottakoon vaan, että tämän Muorimafian muorit ovat kaikkea muuta kuin perinteisiä muoreja eikä sanaa mafiakaan pidä ymmärtää siinä perinteisimmässä merkityksessä. Siis aivan naurettavuuksiin saakka päinvastainen ilmiö. Erittäin positiivinen sellainen. Me like.