Catwoman

Patience Phillips on tavallinen, hajuton, väritön ja työorientoitunut nuori nainen, jonka elämä muuttuu päivän aikana radikaalisti. Hän tapaa kissan ja miehen. Hän kuolee - ja herää henkiin. Kostonhimoisena ja erikoisia aisteja omaavana kissanaisena.

Halle Berryn esittämän Patiencen muodonmuutos Kissanaiseksi on uskomaton. Tyylittömästä tosikosta tyylilyyliksi, joka pitää hauskaa estoitta ja saa aikaan hauskoja tilanteita. Benjamin Bratt on helisemässä poliisina, joka ei tiedä kumpi on tärkeämpää - rakastamansa naisen sanaan luottaminen vai poliisin työ...

Elokuva on hauska ja romanttinen toimintaelokuva. Catwomanista tulee mieleen lähinnä televisiohahmoja: Aliaksen Sydney Bristow ja Dark Angelin Max. Maanläheisin triosta lienee Sydney, vaikkakin Aliaksenkin toimintakohtaukset ja erikoistehosteet tuntuvat välillä melko yliampuvilta.

Joskus on hyväksi ainoastaan nauttia elokuvasta pahemmin sen sisältöä ja sanomaa ajattelematta. Tämän elokuvan luulisi kelpaavan sekä miehille että naisille: hauskuutta, toimintaa ja romantiikkaa. Mitä muuta elokuvalta voi toivoa?

 

Catwoman
Pääosat: Halle Berry, Benjamin Bratt, Lambert Wilson, Frances Conroy, Sharon Stone
Ohjaus: Pitof
Vuosi: 2004
Genre: Toiminta
Kesto: 104 min
Alk.per.nimi: Catwoman