Maanantaisen lomapäiväni käytin siis, edelliseen postaukseeni palatakseni, linssiluteena. Tai siis... Ei se ollut tarkoitus. Tarkoitus oli nautiskella kesäpäivästä ihmetellen menneisyyden siipien havinaa joella ja heitellen frisbeegolfia sen jälkeen. Frisbeegolfin jälkeen naatiskelin tosiaan kakkukahvitkin. Mutta nyt itse asiaan, eli tukin uittoon. 

Tai ei sittenkään, aloitetaan ensin ihan vain ihaillen upeata, kaunista, mahtavaa Ylisoutajan siltaa. On se vaan. Se vaan on. Nätti ;)

Ylisoutajan_silta.jpg?1464193468

Sitten asiaan. Jokunen tovi vielä menee ennen kuin Axel lasteineen on kohdalla, mutta sieltä se tulee: hitaasti, mutta varmasti. 

Sielt%C3%A4_tukit_tulee1.jpg?1464193492

Sielt%C3%A4_tukit_tulee%202.jpg?14641933

Nyt ollaan jo ihan hollilla... Nimikin näkyi.

Sielt%C3%A4_tukit_tulee3.jpg?1464193488

Ja sitten se menikin jo ohi. 

Siin%C3%A4_tukit_menee1.jpg?1464193484

Siin%C3%A4_tukit_menee2.jpg?1464193480

Aikamoinen letka. Jenkkaamaan eivät kuitenkaan ryhtyneet, vaikka menneisyyden siipien havinaa muuten olikin aistittavissa ;) 

Siin%C3%A4_tukit_menee3.jpg?1464193476

Ja olihan siellä takanakin joku varmistamassa, etteivät puut karkaa rivistään. Tai sitä ainakin kuvittelisin sen tehneen. En siis tiedä, vain ja ainoastaan kuvittelen.

Siin%C3%A4_tukit_menee4.jpg?1464193473

Kertakaikkisen mainio tapa viettää lomapäivää, voin suositella. Joensuun kaupunkikeskustayhdistyksen sivuilta löydät halutessasi lisätietoa tukinuitosta ja voit myös liittyä uittolistalle, jolloin saat ilmoituksen uittoaikatauluista tekstiviestinä.

Muistaakseni keksin viettää päiväni näin, kun näin Karjalan Heilin sivuilla juttua aiheesta. Heti otsikon luettuani mielenkiintoni heräsi ja päähäni ponnahtivat muistikuvat muutaman vuoden takaisesta tukin uittonäytöksestä, jossa tukkijätkät taiteilivat tukkien päällä, taisivatpa taistellakin leikkimielisesti. Tunnelma oli varsin rempseä ja miellyttävä. Vanhanajan pukineet ja musiikki. Luonnonläheinen ja hyödyllinen tukin siirtotapa. Mmmm... Pikaisella googlettamisella totesin, että senkin, mitä supermuistini ei muista, ystävämme Google kyllä kertoo: kyseessä oli mitä ilmeisimmin Silva 2013 metsänäyttely, jossa oli kaikenlaisen muun mielenkiintoisen ohjelman lisäksi myös näitä edellä mainitsemiani tukkilaisnäytöksiä. Harmillista, etten muistanut kuvauksestani kiinnostuneelle toimittajalle asiasta mainita, kun hänelle kuitenkin muistelin jokunen vuosi sitten tukkilaisjätkiäkin nähneeni ;) Kuvallista materiaalia minulla ei sieltä valitettavasti ole, koska oli sellainen pieni suvantovaihe menossa blogin ja kuvauksen suhteen... Mutta jos kyseisen tapahtuman tukkijätkät kiinnostavat, niin Kohtaamo -hankkeen blogista näyttää löytyvän muutamia kuvia heistä, unohtamatta muutakaan Silva 2013 metsänäyttelyä :)