Ice Age 2- Jäätikkö sulaa (2006)

Ehkä se pitäisi katsoa sekin ensimmäinen Ice Age... Sen verran hyvä tämä jatko-osa on. Vaikka jatko-osia yleensä syyllistetään turhiksi rahastusyritelmiksi, niin tässä tapauksessa ainakin vaikutus minuun oli sellainen, että aion heti tilaisuuden tullen katsoa myös ykkösosan.

Ensimmäisessä Ice Age-elokuvassa seikkailleet Manny-mammutti, Sid-laiskiainen ja Diego-sapelihammastiikeri jatkavat seikkailujaan. Tällä kertaa jääkausi lähestyy loppuaan ja ilmaston lämpeneminen aiheuttaa koko maapallon asujaimistolle erikoisia, henkeä salpaavia ja (joiltakin) hengen vieviä elämyksiä. Kolmikon matkaan lyöttäytyy toinen erikoinen trio: identiteettikriisistä kärsivä tyttömammutti kaksine opossumiveljineen.

Mannyn oloa uuden trion tapaaminen helpottaa hieman, sillä muut ovat jo saaneet hänet peloteltua uskomaan, että hän on lajinsa viimeinen. Asiaa ei toisaalta yhtään auta se, että uusi mammuttituttavuus kärsii todella pahasta identiteettikriisistä eikä ole millään uskoa olevansa mammutti. Opossumiveljet eivät yhtään helpota kriisistä selviämistä käydessään kaikkien hermoille... Huvittavinta elokuvassa on se, että samalla kun kaikki muut pakenevat ilmastonmuutosta, yksi hahmo ajattelee vain ruokaa ja juoksee pähkinän perässä  pähkähullun tavoin... Mutta hahmon henkilöllisyyden ja kaiken muunkin saatte selvittää itse...

Elokuvan äänitehosteet ovat sellaisia, että jopa tällainen kaksiviitonen hätkähtää niitä, joten ehkä 7-vuotiaiden ei pitäisi tätä katsoa... Toisaalta esimerkiksi juuri minua hätkäyttänyt jäävuoren murtumisesta aiheutunut ääni pisti todella miettimään sitä, millaisia luonnonmullistuksia ilmaston lämpeäminen on aiheuttanut aikoinaan ja millaisia se taas toisaalta tulee mahdollisesti tulevaisuudessa aiheuttamaan. Mittasuhteet selkenivät. Kaiken kaikkiaan katsomisen arvoinen animaatio.

 

Ice Age 2 - Jäätikkö sulaa
Pääosat: (ääninä) Antti Pääkkönen, Santeri Kinnunen, Sanna Saarijärvi, Jukka Hildén, Jarno Leppälä, Risto Kaskilahti
Ohjaus: Carlos Saldanha (suom. Ulla Renko)
Vuosi: 2006
Genre: nauruhermoja kutkuttava animaatio
Kesto: 91 min
Alk.per.nimi: Ice Age: The Meltdown