Joensuun perinteiset, jokakeväiset ja -syksyiset Kalamarkkinat järjestetään taas tänä viikonloppuna, 14.-15.5.2011. Kävin katselemassa markkinoiden meininkiä lauantaina, jota muuten sivumennen sanoen voisi huoletta tituleerata Joensuun superpäiväksi tapahtumien suhteen - olihan tarjolla niin Mahdollisuuksien toria, Grillausfestivaaleja kuin Kalamarkkinoitakin puhumattakaan muista, arkisemmista menopaikoista kuten taidenäyttelyistä ja elokuvista. Tässä maistiaisia Kalamarkkinoilta.

Ensimmäiseksi satamaan päin astellessa sattui silmään katukuvaa piristävä posetiivariherra, joka sai kuin saikin jotain kippoonsa kerättyä. (Sivumennen sanoen en oikein ymmärrä, mikä järki on kaupata Kalamarkkinoilla vaatteita, kuten taustalla näkyy. Luulisi, että kalan tuoksu tarttuu vaatteisiin, eivätkä ne kyllä muutenkaan oikein tunnu sopivan tapahtuman teemaan...Sama homma kylläkin myös korujen kanssa, joita niitäkin kaupiteltiin alueella... Keittiökalusteiden nyt vielä jotenkin kaukaisesti ymmärtää kuuluvan teemaan...)

Posetiivari-normal.jpgPosetiivari2-normal.jpg

Sitten mentiin enemmän teemaan sopiviin kojuihin. Ensin kalastustarvikkeita:

Ottiviehe_kalastustarv-normal.jpg

Sitten kalajalosteita Pieliseltä :

Pielisen_Kalajaloste-normal.jpg

Luonnon tuotteet olivat muutenkin esillä tapahtumassa:

Mahevi2-normal.jpgMahevi-normal.jpg

Eikä tapahtumaa ilman aitoja karjalanpiirakoita:

Karjalanpiirakat-normal.jpg

Ilkeästi voisi ajatella, että Grillausfestivaalithan olivat torilla. Realistisesti ajateltuna, kyllähän kalaakin grillataan, joten ihan oikeassa paikassa tämä myyntinäyttely oli, kun oli satamaan tullut. Ja rehellisesti sanottuna, tori oli kyllä ahdettu niin täyteen, että ei tämä oikein keskeisimmälle paikalle sinne olisi sopinutkaan:

Grillikotamyyntin%C3%A4yttely-normal.jpg

Perinteisestihän Kalamarkkinoilla on aina joku viihdyttäjä, yleensä tainnut olla hanuristi. Noh, tällä kertaa heitä oli kaksi - kontiolahtelaiset 5- ja 7-vuotiaat sisarukset, joista kuulemma kummastakin tulee isona hanurinsoitonopettaja :) 

Poikanen vaikutti olevan varsin sinut yleisön ja kameratyyppien kanssa ja nauttivan esiintymisestä, johon kuului soittamisen lisäksi myös laulua ja varsin hienoja hihkaisuja juuri oikeissa kohdin. Yleisö nautti - ja niin esiintyjäkin: 

Kontiolaht5veeHanuristi2-normal.jpgKontiolaht5veeHanuristiParas-normal.jpg

Sisko vaikutti hieman enemmän jännittävän, mutta hieno esitys oli hältäkin:

Hanuristisisko2-normal.jpg

Ja tämä postaus onkin hyvä lopettaa kommenttiin, että ei niitä lapsia muutenkaan unohdettu tapahtumassa. Heillekin oli kaikenlaista oheistoimintaa, kuten mahdollisuus ostaa folioilmapalloja...

Folioilmapallot-normal.jpg

Ei vaiskaan, ei se siihen jäänyt :) Oli mahdollisuus kokeilla narunvetoa...

Narunveto-normal.jpg

...tai mikä vielä mahtavampaa, pomppia pomppulinnassa :)

Pomppulinna-normal.jpg