Kuka on cool?

Koulun jalkapallotähti saa cheerleaderien pomon pulaan. Elokuvista tuttu tarina poikkeaa siinä, että tällä kertaa tähti ottaa vastuun. Onnellinen pari menee naimisiin, onnellinen isä hankkii töitä ja onnellinen isä hankkii potkut. Kunnes - hän saa unelmiensa työn ihailijoiltaan - tarvitsee vain kertoa tarinoita jalkapallosta ja tytöistä. Äitiehdokas herää karuun todellisuuteen - rahat ja pinna ovat tiukilla. Vanhemmilta ei mennä häntä koipien välissä pyytämään apua, joten on keksittävä jotain. Ja niinhän hän keksiikin - ryöstetään pankki!

Apureikseen hän värvää muutenkin alituiseen kannoillaan kulkevan cheerleadereiden A-ryhmän. Ryöstöä alkaa suunnitella varsinainen Wild bunch - mm. intohimoinen ConanO'Brien-fani, kiihkouskovainen, puoli-orpo vankiäidin tytär...unohtamattakaan oikean roiston tytärtä,joka asekaupan yhteydessä pääsee mukaan huutosakin kuvioihin.James Marsdenin esittämä muistakin jenkkikuvista tuttu tyhmän urheilijan prototyyppi ei tajua mitään puoliskonsa puuhista ja touhuilee vaan tyytyväisenä työpaikallaan - mutta kertojan yllätykseksi on myös oppinut jotain siellä.

Niin, kertoja. Muun muassa Oikeus ja kohtuus-sarjasta tuttu Marla Sokoloff on katkera B-huutosakkilainen,joka tekee kaikkensa mollatakseen A-ryhmän liikkeitä - tai pikemminkin Dianea. Kertoja nousee ratkaisevaan  rooliin. Hänen ansiostaan viheliäisen yllätyskäänteetön elokuva on edes kerran katsottava. Naurun paikkoja tässä komediaksi kutsutussa videossa on himpun verran, mutta mielestäni on siinä ja siinä, onko elokuva ansainnut komedia-tittelin.

                                                                                                                                                

Kuka on cool
Alk.per.nimi: Sugar & Spice
Pääos.: Marley Shelton, Marla Sokoloff, James Marsden, Mena Suvari, Melissa George, Rachel Blanchard
Genre: Komedia
Ohjaaja: Francine McDougall
Valm.vuosi: 1999
Kesto: 1 h 18 min