Da Vinci-koodi

Dan Brown: Da Vinci-koodi (2004)

Kulttuuri- ja taidehistoriaa, mystisiä salaseuroja, salaperäisiä viestejä, kuoleman uhkaa uhmaavaa uskollisuutta ja murhia… Mihin sitä ihminen sotkeutuukaan? Tätä varmasti miettii professori Robert Langdon, kun tavallinen työmatka Pariisiin syökseekin hänet sanoinkuvaamattomaan seikkailuun.

Langdon kiskotaan sängystä keskellä yötä muka poliisin avuksi setvimään maailman kuuluisimmassa museossa tapahtunutta murhaa. Perillä häntä kuitenkin kohdellaan enemmänkin epäiltynä kuin avustajana, ja syykin selviää pian.

Murhattu on löydetty mitä ihmeellisimmistä olosuhteista, joista poliisin hihaan tarttuu Langdonin nimi. Onko murhaaja satunnainen kryptologiaan vihkiytynyt psykopaatti vai onko murhan takana joku korkeampi taho? Se selviää Langdonin matkassa.

Kerrankin jotakin erilaista erilaisesta aiheesta. Kliseiseltä kuulostamisen uhallakin on sanottava, että tämä kirja vangitsee lukijansa. Kirjaa ei voi lukea milloin sattuu ja missä tilanteessa sattuu, vaan on valittava tarkka aika ja paikka lukemiselle. Kun opuksen avaa, ei yksinkertaisesti voi keskittyä muuhun samanaikaisesti. Jännitys kohoaa kattoon unohtamatta pienoista romantiikan pilkahdusta. Mieleenpainuva lukukokemus.