Eilen illalla ei ollut mitään tekemistä, joten sain päähäni ainakin yrittää tehdä mainoksen. Aihekin löytyi läheltä, kun koiranpentuja on edelleen pari kappaletta vapailla markkinoilla ja luovutusikä lähestyy vääjäämättä.

Avasin koneen. Jännittämistä riitti. Kestäisikö kone jämähtämättä? Osaisinko tehdä edes jonkin verran itseäni tyydyttävän mainoksen? Kummalla ohjelmalla tekisin sen, Serifin taitto-ohjelmalla vai MS Publisherilla? Kone kesti jämähtämättä, edistystä. Se nimittäin on viime aikoina temppuillut;(  Ensin kokeilin publisherilla,mutta siirryin kuitenkin pian Serifin ohjelmaan. En tiedä olisiko pitänyt, tulevat ongelmat kenties johtuivat yhteensopivuudesta tms., mene ja tiedä.

Ensin tallensin mainoksen pdf-muotoon, mutta kun asettelu oli päin honkia ja leikkausmerkit näkyivät, tallensin homman myös serifin ohjelman omaan muotoon ja aloin kokeilla kuvaksi tallentamista. Halusin nimittäin tallentaa "mainoksen" kuvaksi. Yritin tallennusta .jpg:ksi - ei onnistu, tekstit hävisivät ja kuvat vain näkyivät. Seuraavaksi oli vuorossa .gif:iksi yritys - ei onnistu, sama homma. No entäs .png? Ei onnistunut ongelmitta sekään, taustaväri oli kadonnut, siellä näkyi vain mustia ja valkoisia ruutuja. Muuten se muunnos oli onnistunut, joten ei kun vain kuva auki gimpissä ja maalaamaan taustaa...eihän tuossa pitkään nokka tuhissut. Tässä tulos:

467813.jpg
Tällainen pikkumainos siitä sitten tuli. Kommentteja otetaan vastaan.