Kesätunnelmiin teitä houkutellakseni lainasin otsikkoon osan Ella Fitzgeraldin tunnetuksi tekemästä kappaleesta.  Näihän se menee. Kesä on tullut - ja sen huomaa. Joku voisi väittää, ettei näin ole, mutta miepä se vaan sanon, että juu juu. Koivut kukkii ja nokka vuotaa, vettä sattaa ja lämmintä on just sopivasti. Keväiset kalamarkkinatkin on ohi, Kukkolassa kuulemma on ollut joku kevätkiekaus ja Taitokorttelissakin oli Kevään avajaiset. Kaikki edellä mainitut ollutta ja mennyttä - on siis kesä ;) (Ja sivumennen sanoen, jotain ihmeellistä on tapahtumassa ja mie oon alkanu kiinnostua viherpeukaloinnista - mutta se on toinen tarina se, ehkä.)

Mitäpä kesästä sitten? Osuuskaupparock -lippu on hommattu hyvissä ajoin, pääsee hurmioitumaan vanhoista tutuista Kaija Koosta ja Neljästä Ruususta ja tutustumaan uuteen kiinnostusta herättäneeseen artistiin, Jannaan. Ilosaarirock on vielä harkinnassa, ulkopuolella on joskus tullut notkuttua, mutta tällä kertaa siellä olisi ihan kiinnostavia artistejakin - katsotaan, mitä tulee tehtyä. Ei sitä tiedä, vaikka tulisi piipahdettua jälleen Kuopion Viinijuhlillakin, mikäli vaan sopiva artisti sattuu viikonlopulle - kesänhän vietän viime vuosilta tuttuun tapaan luonnollisesti töitä paiskien, mikä ei sivumennen sanoen ole ollenkaan hassumpi juttu :) Lomaa "maltan" pitää neljä päivää ja ne ajoittuvat sopivasti niin, että voisin vaikka piipahtaa Juuka jatsaa -festivaaleillakin tuolla kotopuolessa, onhan siellä hyviä esiintyjiä luvassa (lähinnä Erja Lyytinen Band kiinnostaisi). Loma onkin sitten hyvä lopettaa Kaija Koon tahtiin Osuuskaupparockissa. Hupsis. Alkaa kuulostaa melko erikoiselta kesältä meikäläiselle, joka ei kauheasti ole maksullisiin tapahtumiin osallistunut, kun ilmaistakin urheilua ja musiikkia on tyrkyllä kaupungissa melko lailla - ja ihan laadukasta. (Frisbeegolf, mmm... Tai FC Hertan jalkapallopelit... Tai... Tai...Tai...)

Mutta ei se tähän lopu. Ei suinkaan. Paasatakseni ja mainostaakseni hieman, Joensuussahan on todella tapahtumarikas kesä tulossa.  Nightwish järjestää suurkonsertin kesäkuussa, jokavuotinen Popkatu ilostuttaa torin seutuvilla heinäkuun puolenvälin paikkeilla - näitähän riittää. Edellä mainittujen musiikkitapahtumien lisäksi tapahtuu myös mm. urheilullisemmilla ja maatalousmaisemmilla rintamilla: kaukaa haettuna esimerkiksi elokuun alun Kuninkuusravitkin liittyvät maatalouteen eikä sovi unohtaa kauan ja hartaasti valmisteltua Farmari -näyttelyä, joka rantautuu Ilosaarirock-maisemiin 2.-4.7.2015. Joka toinen vuosi vaihtelevilla paikkakunnilla järjestettävän näyttelyn järjestää tänä vuonna ProAgria Pohjois-Karjala ry yhteistyössä muiden Itä-Suomessa toimivien ProAgrioiden kanssa. Painoalueet vuoden 2015 maatalousnäyttelyssä ovat kotieläin, metsä ja ruoka. Hmm... Jos vielä epäröit, pienenä mielenkiinnon herättäjänä vinkki, että S-etukortilla saat jokusen euron hyödyn lipun hinnassa ;) 

Niin. Siinäpä niitä jokunen tapahtuma mainittuna, ja lisääkin löytyisi. Kaupungissa tapahtuu. Arkisemmastakin, mutta ei suinkaan vähäisemmästä vinkkelistä voisi mainita Taitokorttelin, jossa kävin täsmäostoksilla Taidetakomo Tulikiilassa tässä männä päivänä. Ja parastahan tässä metallintuoksuisessa tapahtumassa on, että se on jatkuvasti paikallaan. Käykää ihmeessä nuuskimassa ;) 

Avaimen_pera.jpg