Muistan lukeneeni jostain lehdestä Todella upeeta -elokuvaprojektista jo silloin, kun se oli alkutekijöissään. Muistan lukeneeni lehdistä myös siitä, mitä pääosien esittäjät (niille, ketkä eivät muista/tiedä: Todella upeeta oli alunperin tv-sarja) ovat tehneet näinä välivuosina. Muistan lukeneeni jostain lehdestä myös siitä, että tänä vuonna se vihdoin tulee elokuvateattereihin. Muistan myös miettineeni, että tuo pitäisi ehkä käydä katsomassa.

Siihen se olisi saanut jäädäkin. En muista lukeneeni mistään lehdestä tai muualtakaan (nykyajan värkeistä) mitään arvosteluja elokuvasta, joka siis on nimeltään Todella upeeta -elokuva. Epäilisin päin vastoin, että olen saattanut jopa vältellä arvosteluja voidakseni muodostaa oman mielipiteeni - en nyt puhtaalta pöydältä, koska olen innoissani katsonut tv-sarjaa silloin aikoinaan, parisenkymmentä vuotta sitten - vaan ilman muiden mielipiteiden vaikutusta. Olisi ehkä kannattanut, mutta koska minä olen minä, en lue niitä myöskään nyt jälkikäteen. Kerron vain teille oman näkemykseni, että voitte sitten jättää sen lukematta ;) 

Patsy ja Edina, Saffy ja mummo ovat ihan (entisellään) omassa nurinkurisessa maailmassaan. Työt hoidellaan vasemmalla kädellä ja silti jotenkin kummassa onnistutaan (ainakin Patsy) menestymään. Keinolla millä hyvänsä. Loisimalla tai... Hmm. Uskollisesta sihteeri -Bubblesista paljastuu jotain hieman hätkäyttävääkin. Joskus muistelen kyllä epäilleeni hieman, että hän ei ole ihan sitä, miltä näyttää... Malli -ja musiikkimaailman julkimoita vilahtelee elokuvassa tasaiseen tahtiin, osa suuressakin roolissa. Tässä suurimmat paljastukset, ottakaa itse lopusta selvää - tavalla tai toisella. 

Vauhtia ja vaarallisia tilanteita riittää aivan kuten tv-aikoinakin, mutta jotain jäi silti puuttumaan - nimittäin TV. Heti alusta lähtien minua kaiveli jokin, eikä kauaakaan, kun sain kiinni siitä, mikä se on: Patsyn ja Edinan seikkailut kuuluvat televisioon. En oikein osannut sanoa, oliko se kiinni äänimaailmasta, suuresta kankaasta vai mistä, mutta tästä ei nauttinut yhtä paljon kuin tv-sarjasta. Olenko vahingossa päässyt aikuistumaan enkä enää pidä samoja asioita yhtä hauskana kuin silloin, kun Todella upeeta tuli televisiosta? Näinkin on voinut käydä, ainakin hiukan. Suurimmaksi osaksi olen kuitenkin sitä mieltä, että se johtui siitä, että elokuvateatterissa on kuitenkin jossain takaraivossa kolkuttelemassa se, että et voi katsoa elokuvaa siellä samalla tavalla kuin kotonasi: löhöten oloasussa sohvan nurkassa mässyttäen karkkia ja sipsejä, juoden virvokkeita ja ennen kaikkea kommentoiden elokuvaa. Ai miten niin, sanotte? No siten niin, että a) ainakaan minun matalasta äänestäni ei saa mitään selvää, mikäli yritän supattaa jotain niinkuin kunnon ihminen elokuvissa toimisi, b) en minä ainakaan kehtaa rapistella sipsejä ja c)... Ai niin, muut kohdat kyllä onnistuvat, jos vain pokkaa riittää. Paitsi ehkä virvokkeissa "voi" olla jotain rajoituksia. Ehkäpä siinä onkin toinen juttu, joka jäi puuttumaan Patsyn ja Edinan seikkailuihin kunnolla upotakseen... Mutta siis juu, ehkäpä se suurin syy, miksi tämä kuuluisi todennäköisesti katsoa mieluummin dvd:ltä kuin elokuvateatterissa, on juuri tuossa kommentoinnin puutteessa - kaikkihan me tiedämme (tai tulette tietämään, mikäli käytte elokuvissa katsomassa tämän - vielä ennätätte), että näiden Todella Upeiden todella upeet seikkailut vaativat ajoittaista kommenttiraitaa toimiakseen täysin. Se on osa Todella Upeeta Nautintoa. 

Voip olla, että katson elokuvan vielä joskus dvd:ltä, mikäli se sellaisella ilmestyy. Ihan vain nähdäkseni, pitääkö teoriani paikkansa. Kokeilkaa ihmeessä ja kertokaa sitten kokemuksianne.

 

Todella upeeta -elokuva
Alk.per.nimi: Absolutely Fabulous The Movie
Pääos.: Jennifer Saunders, Joanna Lumley, Julia Sawalha, Jane Horrocks, June Whitfield
Genre: Komedia
Ohjaaja: Mandie Fletcher
Tuotantovuosi: 2016
Ikäraja: 12, vanhempien seurassa ilmeisestikin 9