Kuten ehkä joskus olen saattanut mainitakin, minulla oli kesällä muita kiireitä, enkä siksi ennättänyt päivittää blogia. Muut kiireet koostuivat lähinnä kaverin polttaribisneksistä. Vaikka en ollutkaan kaaso (minä kaasona, hah ! ), tein joidenkin mielestä paljon työtä polttarien eteen. Itsehän suorastaan nautin puuhailuistani, vaikka myönnettävä on näin jälkikäteen, että kyllähän niihin aikaa kului, osaan enemmän ja osaan vähemmän.

Minun tehtäviini kuuluivat kaikille kuuluvien yhteistehtävien ohella polttari-dj:nä toimiminen sekä muun luovan työn tekeminen. Kokosin polttarilevylle sankarin suosikkikappaleita ja hieman ekstraakin. Tähän kului vähiten aikaa. Eniten aikaa vei varmaankin näin jälkikäteen muistellessa polttarikalenteri tai polttari-cd:n kansi. Polttaripullon etiketti syntyi loppujen lopuksi alkuvaikeuksien jälkeen suht nopealla aikataululla, kiinnitys pulloon taisi aiheuttaa eniten ongelmia, mutta sekin ratkesi loppujen lopuksi kivuttomasti, kun avasi suunsa oikeassa seurassa :) 

Itse polttaripäivänä ja niiden jälkeenkin tekemistä riitti. En toki valita, pois se minusta. Itse asiassa pidän enemmän siitä, että on paljon tekemistä, kuin jos ei olisi tekemistä ollenkaan tai vähän tekemistä... Polttaripäivänä toimin, kuten sanottua, tehtäväradan dj:nä soittaen tiettyjä kappaleita tietyn tehtävän aikana. Samalla otin kuvia tapahtumista ja taisinpa ennättää myös välillä kuvata videokamerallakin. Polttaripäivän jälkeen jatkoin polttarikalenterin tuunausta, jota siis olimme jo kaason kanssa aloitelleet aiemmin. Sain kuvia kalenteria varten myös muilta, kiitos hyvistä kuvista heille :) Kirjoitin kalenteriin myös pienen kuvauksen polttaripäivän iltapuolesta, agenttitarinan nimikkeellä. Seuraavassa pieni pätkä otsikolla "Katseita kääntävä paketti kaupungilla" kulkevasta raportista.

Varoitus: Tämän huippusalaisen raportin yhteydessä voisi olla täysin päättömiä, hulvattomia kuvia. Säästääkseen hermo- ja silmäparkojanne (ja mitä vähäisimmässä määrin omia vaivojaan) hovikuvaajamme agentti K kuitenkin erittäin vastentahtoisesti suostui jättämään kameran, tuon käsiensä luonnollisen jatkeen, Rauhalahden tukikohtaan edempänä kuvattujen tapahtumien ajaksi ja tyytyy kuvailemaan loppuillan ja yön kulkua kirjallisesti tässä erittäin kuivassa ja asiatyylisessä hengentuotoksessaan.

...

Linjan saavuttua Kuopion keskustaan iskuryhmä suuntasi torin poikki toiveenaan saada lisää asiakkaita. Tori kuitenkin ammotti siihen aikaan illasta tyhjyyttään. Vain pari hassua yksinäistä kulkijaa maleksi aukiolla eikä ollut huomaavinaankaan SPP:n äänekästä ja iloista iskuryhmää. Agentti K päätti ottaa ohjat käsiinsä.

Agentti K lähes hyppelehti. Agentti K lähes juoksi. Joka tapauksessa agentti K oli välillä useitakin metrejä muuta poppoota edellä. Kauppasi tuotetta. Ja sai kiinnitettyä kadun toisella puolella käpsehtivän pariskunnan huomion.

...

 

 

Nautiskeltuamme kuka hampurilaista, kuka ranskalaisia- jotkut hurjat jopa molempia!- ilman maitoa tai maidon kanssa, maleksimme iloisina mutta väsähtäneinä taksijonoon. Strategiaamme kuului, että mahtuisimme kaikki samaan taksiin, joten kyytipeli jouduttiin tilaamaan erikseen. Kuljetuseksperttimme agentti E hoiti tämän puolen. Pian paikalle kurvasikin tilataksi.

 

 

...

Noin. Nyt sitten tiedätte. Ja häissä polttarikalenteria selailleet tietävät enemmän. Mutta eniten tietää SPP, Sannan PolttariPoppoo :D