Soimasin itseäni perjantai-iltana, kun kotona älysin, että olin täysin unohtanut Sadonkorjuutapahtuman. Vielä keskiviikkona olin ihaillut Karjalan Heilissä ollutta mainosta tapahtumasta ja vannonut käyväni ihmettelemässä paikallisia tuotteita. No, ei hätä onneksi ollut tämän näköinen - tapahtumahan on kaksipäiväinen :) Ei kun sitten vaan tuumasta toimeen ja lauantai-aamupäivällä sitten tallustelin Kauppahallin kahviossa nautitun aamulehden ja aamupalan jälkeen ihastelemaan monipuolisia tuotteita ja palveluita. Kaunis päivä ja kiireetön tunnelma takasivat sen, että edes Rantapuiston seutuvilla vaikuttava katuremppa ei haitannut pätkän vertaa minua - eikä se vaikuttanut paljoa muitakaan haittaavan. Kehitys kehittyy ja omalla kierolla tavallaan minun mielestäni remontti jopa lisäsi ProAgria Pohjois-Karjalan vuosittain organisoiman Sadonkorjuutapahtuman tunnelmaa, kun aivan vehreän puiston monipuolisten paikallisten tuottajien kojujen vieressä oli vähemmän vehreä kuoppa (tai useampia) kadussa. Tästä se lähtee. 

Sadonkorjuu15_Alku_copyr.jpg?1441552433

Vaatekauppiaita, juhlapalveluja, talkkunaa, ruishuttua a'la Martat, mansikkaa, kukkia, veitsen teroitusta, luomuviljelystä. Kaikkia yhdistää paikallisuus. Joukossa rikkana rokassa pari savolaista, mutta kuitenkin alan sisällä, eli sadonkorjuun tuotteita. Ei tarvita erillisiä pomppulinnoja vetonaulaksi, koska Rantapuistossa, jossa tapahtuma silta- ja katuremontin johdosta tänä vuonna oli, on oma pieni leikkipaikka lapsille. 

Liekö sitten ollut sateeton syks... ei kun loppukesän sää vai mikä, mutta ainakin minusta vaikutti kovasti siltä, että ihmiset olivat hyvällä ja avoimella mielellä liikkeellä tutustumassa paikallisiin tuotteisiin. Elleivät he tällä kertaa mihinkään tarjoukseen tarttuneet, toivon, että heille ainakin jäi jokin idea mielen pohjalle muhimaan. Vaikka olen enemmänkin ihmisiä kyseisessä tapahtumassa nähnyt, niin siltikin ihmisvirta oli katkeamaton - kun osa läksi pois, lisää tuli, ja se on hyvä :)

Ihmispaljous_Sadonkorjuu15_copyr.jpg?144

Itse poikkesin tällä kertaa perinteistäni siinä mielessä, että sen lisäksi, että olin unohtaa koko tapahtuman (!!!), en ostanut hunajaa - kaappini ovat sitä vain hieman liioiteltuna täynnä edellisiltä vuosilta. Sen sijaan löysin kiinnostavan lapaskauppiaan, jolta sitten tarttuivatkin mukaan elukka-aiheiset vanttuut iänikuisten huovitettujen sijaan. Huovitettuja pyörittelin pitkään käsissäni ja melkein ostinkin, mutta kun näin nämä piikikkäät kädenlämmittimet, sydämeni suli. Olen Kiroileva siili -fani ja muutenkin nämäkin siilit tuntuivat todella kivoilta, joten eihän niille voinut jättää tarjoamatta uutta kotia, vaikka muutaman euron enemmän joutuikin pulittamaan kuin huovitetuista, värikkäämmistä kilpakumppaneistaan :) (Tiesittekö muuten, että jos tilaat tekijältä tietyn kokoiset huovutetut lapaset, hän joutuu tekemään niitä kymmenet, että yksienkään huovutus onnistuu. Minä en. Nyt tiedän, ja ymmärrän hintaakin hieman enemmän.)

Lapaset_Sadonkorjuu15_copyr.jpg?14415521

Tapahtumassa oli paljon erilaista tuotetta ja palvelua tarjolla: oli paikallista jäätelöä, juhlapalveluja, talkkunaa, erikoisveitsiä kalankäsittelyyn, kukkasia, hunajata ym. ym...

Jaatelo_Sadonkorjuu15_copyr.jpg?14415522

Kukkaset_Sadonkorjuu15_copyr.jpg?1441552

Olipa paikalla parikin mansikkakauppiastakin :) Ja vaikka pääpaino edelleenkin on paikallisilla yrittäjillä, kuin kirsikkana kakun päällä näytti olevan Tuusniemen hunajaa. Martoille ulkoistettu ruishuttu näytti ainakin lauantaina maittavan joillekin (juuri sillä hetkellä, kun pyörin alueella n. puolen tunnin ajan). 

Ulkoistettu_ruishuttu_Sadonkorjuu15_copy

Ja tämän kulkijan lailla minäkin, useita kymmeniä minuutteja paikalla pyörittyäni, poistuin kohti keskustaa - sitten tiemme erosivat, sillä en ainakaan tunnusta nähneeni häntä FC Hertan 1-1-tasapeliin päättyneessä jalkapallopelissä I-B JK:ta vastaan :D

Poistuminen_Sadonkorjuu15_copyr.jpg?1441