On tämä niin väärin. Kun töitä ei vielä oo löytyny, jotkut on alkaneet jo epäillä, oonko ees hakenut töitä. Siis voihan...! Arvaa vaan oonko hakenu?!! Noh, epäilijä oli kyllä pikkupaikkakunnalla koko ikänsä asunut mies, joka ei varmaan oo työtöntä päivää nähnytkään. Vaan kyllä ottaa hermoon. Mistä näitä ihme tyyppejä oikein sikiää? Ei kaikki tapahdu kaikille yhtä helposti, vaikka jotkut niin tuntuvat luulevankin.

Nyt kun aloitin paasata, on tähän kerrottava opiskelijoihin liittyvä juttu. Olin taannoin katsomassa opiskelijoiden mielenilmausta opintorahan korottamisen puolesta ja siellä yksi keski-ikäinen mies tuli haastamaan riitaa - ei kuulemma ole mikään pakko opiskella. Kun ei opiskele, niin ei ole rahapulaa. Ja sitä rataa.

Itsellä on opiskeluajat sen verran tuoreessa muistissa, että kyllä rupesi päässä kiehumaan. Olin kuitenkin sen verran vihainen, että katsoin parhaaksi poistua takavasemmalle, semminkin kun eräs kahden opiskelijan isä alkoi puolustaa opiskelijoita.

Luulevatko tällaiset tyypit, että näistä asioista valitetaan huvin vuoksi? Ei todellakaan. Minusta asia on pikemminkin niin, että opiskelijat ovat tyytyneet liian kauan liian vähään.

Jaa-a. Tulipahan kerralla vuodatettua taas. Mutta siis uskomatonta, että tällaisia tyyppejä on vielä olemassa. Se on vaan muistettava, että pidetään lippu korkealla, vaikka jotkut tuntuvat uhallaan haluavan lannistaa!