Jennifer Valtiovalta on järkyttävä satiiri maailmasta, jossa kaikki on kaupan. Firmat sponsoroivat tai ylläpitävät tiettyjä kouluja. Kaikki kaupallistetaan ja viattomimmista lapsistakin tehdään eläviä merkkituotemannekiineja ja ahnehtijoita, joille mikään ei riitä.Mikään ei tunnu olevan pyhää.

Barry kuvaa uusia, epäilystä herättäviä markkinointitapoja ja ihmistä kaikkein raadollisimmillaan.Olisiko maailma tällainen, jos lakeja ei olisi ja ihmisoikeuksia poljettaisiin surutta? Jos ylikansalliset yritykset olisivat vallassa ja kaikki olisi näille sallittua? Jos millään muulla kuin voitolla ei olisi väliä? Näitä ja monia muita kysymyksiä herää kirjaa lukiessa. Kertakaikkiaan unohtumaton kirja, jota ei malta laskea käsistään.Jännitystä ja romantiikkaakaan kirjasta ei kritiikin lisäksi puutu, joten se ei muutu täydelliseksi saarnaksi ylikaupallistuvasta maailmasta. Tämä kirja on mustaa huumoria parhaimmillaan.

Max Barry: Jennifer Valtiovalta (2004)

Tälle kirjalle on kaukaista sukua nyt luennassa oleva Stephen Kingin Kuulolla, josta hyvin todennäköisesti ilmestyy myös arvostelu tänne...