Denzel Washington ja Antoine Fuqua yhdistävät voimansa jälleen. Kuten herrojen edellisessä tuotoksessa Training Dayssä, Washington on hieman rosoisemman tien kulkija. Viime vuosina Washington on muutenkin pyrkinyt karistamaan perinteisen sankarin roolin viitan yltään, onhan hänet nähty Training Dayn korruptoituneen huumekytän lisäksi esimerkiksi alkoholin suurkuluttaja-lentokapteenina. Tällä kertaa on kuitenkin haistettavissa myös sankaruutta, sillä Equalizerin Robert McCallin toimilla on jonkinlainen, vaikkakin hieman kieroutunut, oikeutus.

 

Robert McCall on tavallisen oloinen avulias-Aatu, jolla vaan sattuu olemaan unettomuuden ansiosta tapana piipahtaa kuppilaan öisin. Siellä hän tapaa tytön, jonka kaltoin kohtelusta (yllätys, yllätys) kaikki saa alkunsa. Jokin napsahtaa. Ja kun siistit keinot eivät tuota tulosta, on aika pistää ranttaliksi.

 

Denzel Washingtonia ei voi kuin ihailla. Mies on kuusikymppisenäkin vallan uskottava pääroolin vetäjä toimintaelokuviin. Etukäteen en tiennyt The Equalizerista juuri muuta kuin että se on suht pitkä, toimintaelokuvaksi tituleerattu Washingtonin ja Fuquan yhteistyön helmi. Toki olin lukenut arvostelut iltapäivälehdistä sekä elokuvateatterin mainoksen, mutta silti leffa pääsi hieman yllättämään, koska on toimintaelokuvia – ja on toimintaelokuvia. Pääsi oho, sitten aha ja – last but not least – tuli hiljaisuus. Vaikuttuneisuus. Huh.

 

 

The Equalizer - oikeuden puolustaja
Alk.per.nimi: The Equalizer
Pääos.: Denzel Washington, Marton Csokas, Chloë Grace Moretz, Melissa Leo, Bill Pullman, David Harbour
Genre: Toiminta/jännitys
Ohjaaja: Antoine Fuqua
Tuotantovuosi: 2014
Kesto:

2 h 12 min

Ikäraja:

16